صفحه 1 : همه دانا صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : شهرستان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : ایران و جهان صفحه 6 : ایران و جهان صفحه 7 : همه دانا صفحه 8 : فرهنگی

۱۶
اردیبهشت
۱۴۰۴

شماره
۵۸۸۳

امروز: ۱۶ (اردیبهشت) ۱۴۰۴ ◀ ◀ Tuesday 2025 (May) 06

عناوین صفحه


هگمتانه، گروه ایران و جهان: رئیس پلیس فتا فراجا از دستگیری 79 فروشنده اقلام تقلب مرتبط با کنکور سراسری خبر داد و گفت: کماکان کلاهبرداری اینترنتی در صدر جرائم سایبری قرار دارد.
سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا فراجا، روز گذشته در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: استفاده‌کنندگان از تلفن همراه در سال 1403 حدود 5 درصد نسبت به سال 1402 افزایش داشته‌اند. در سال گذشته، بیش از 170 هزار پرونده در حوزه جرائم سایبری تشکیل شده است.
وی افزود: میزان کشف پلیس نسبت به جرائمی که به وقوع پیوسته بود، 7 درصد افزایش داشته و ضریب کشف وقوع به 94 درصد رسیده است؛ یعنی 94 درصد از پرونده‌هایی که تشکیل شده بود، کشف شده‌اند.
سردار مجید گفت: میزان وقوع جرائم در سال 1403 حدود 3.4 بوده است، با این حال معتقدیم این عدد باید از میزان فعلی نیز کمتر شود.
رئیس پلیس فتا بیان کرد: 41 درصد از جرائم ثبت‌ شده در پلیس فتا مربوط به کلاهبرداری‌های اینترنتی است. همچنین 15 درصد از این جرائم مربوط به محدوده پلیس فتا تهران بزرگ است و پس از آن، استان‌های خراسان رضوی، اصفهان، فارس و خوزستان بیشترین آمار جرائم اینترنتی را دارند.
وی تصریح کرد: در حوزه کپی کارت‌های بانکی، 51 پرونده کثیرالشاکی مورد رسیدگی قرار گرفت که در این ارتباط، 135 متهم دستگیر شده‌اند.
رئیس پلیس سایبری کشور گفت: همچنین در حوزه برداشت‌های غیرمجاز، 92 پرونده تشکیل و 163 متهم دستگیر شده‌اند.
سردار مجید با بیان اینکه جرائم سایبری منوط به شکایت شاکیان نیست، افزود: به‌ عنوان مثال، وبگاه‌ها و کانال‌های فروش سلاح و مهمات، فروش مدارک یا کانال‌های کلاهبرداری توسط پلیس فتا رصد می‌شود و حتی در صورت نبود شکایت نیز با این افراد برخورد خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: در ایام اعیاد، عزاداری‌ها و حوادث جمعی، مجرمان سایبری فعال‌تر می‌شوند و مردم باید آگاه باشند که روی هر نشانی (لینکی) کلیک نکنند.
رئیس پلیس فتا فراجا با اشاره به اقدامات این پلیس در حوزه تأمین امنیت آزمون سراسری، از رصد دقیق و مقابله با تبلیغات واهی فروش سؤالات کنکور خبر داد و گفت: پلیس فتا با همکاری سازمان سنجش، از یک ماه پیش از برگزاری کنکور، گروه‌های خبره‌ای از کارآگاهان سایبری را مستقر کرد و از چهار روز مانده به برگزاری آزمون، به حالت آماده‌باش کامل درآمد.
وی تأکید کرد: در جریان این عملیات، حدود 400 کانال، گروه و نشانی (لینک) در شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام مورد رصد و بررسی قرار گرفت. در نتیجه این اقدامات، 40 نفر که با ادعای فروش سؤالات کنکور اقدام به کلاهبرداری کرده بودند، شناسایی و دستگیر شدند.
سردار مجید گفت: همچنین 79 نفر دیگر که اقدام به فروش ابزارهای تقلب و تجهیزات پنهان‌ساز در حوزه امتحانات کرده بودند، نیز تحت پیگرد قرار گرفتند و بازداشت شدند.
رئیس پلیس فتا اظهار کرد: تمام کانال‌های فروش مدارک تحصیلی کلاهبرداری هستند و مردم به هیچ‌وجه نباید به این کانال‌ها و وبگاه‌ها اعتماد کنند. همچنین کانال‌هایی که اقدام به فروش وام می‌کنند، به‌ هیچ‌ عنوان مجوز قانونی ندارند.
سردار مجید اضافه کرد: از مجموع دو میلیون ارتباطی که با مرکز فوریت‌ها برقرار می‌شود، حدود 40 درصد جنبه عملیاتی دارد و 60 درصد مربوط به راهنمایی و مشاوره است؛ با این حال، بیش از 80 درصد تماس‌های عملیاتی منجر به برخورد فوری و آنی پلیس با متهم می‌شود.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی:
ديدگاه: